LIMITOVANÁ EDÍCIA KENYA

Korenistá a povzbudzujúca

Vôňa tmavých bobúľ a tóny kakaa tvoria chuť tohto intenzívneho espressa, ktoré je zakončené harmonickými praženými arómami.


Odroda Espresso
Veľkosť šálky

Stupne sily
1 2 3 4 5

Typ balenia

16


EUR 6.40

* vrátane daňové

LIMITOVANÁ EDÍCIA KEŇA

Rozmanitosť Východnej Afriky
Výnimočný chuťový zážitok "Kia mbuu"
Domov limitovanej edície Keňa sa nachádza v regióne Kiambu County, ktorý sa nachádza na vysočine krajiny. Región je známy svojou vynikajúcou kávou a čajom a vyznačuje sa slnečným a daždivým podnebím. O príbehu miestneho mena sa hovorí veľa príbehov: jeden sa týka dažďového podnebia v tejto oblasti a hovorí, že Kiambu pochádza z pojmu „kia mbuu“, čo v preklade do angličtiny znamená „mrholenie“. A práve tu možno nájsť tajomstvo vysokej kvality kávových bobúľ. Vďaka pravidelným zrážkam a sopečnej pôde, ktorá sa nachádza v regióne, je okres Kiambu ideálny na pestovanie kávy. Existuje tiež pomalý proces zrenia vo vysokých nadmorských výškach, ktorý v kombinácii s miernou klímou vedie k vývoju jemnej chuti a vytvára vynikajúcu kvalitu kávy. Všetky tieto faktory zaisťujú, že limitovaná edícia Keňa má rovnako rozmanitú chuť ako miesto, z ktorého pochádza.
Synonymum pre krásu a rozmanitost Keni: bongo
Známy pre svoju krásu a ohrozený pred vyhynutím: bongo patrí do rodu antilop a je pôvodom z masívu Mount Keňa. Rôznorodá divočina v Keni má dnes medzi obyvateľmi iba menej ako 100 týchto jedinečných zvierat. Preto keňanské obyvateľstvo a komunitne organizovaná iniciatíva v oblasti dobrých životných podmienok zvierat pracujú na zabezpečení prežitia bonga. Spoločne informujú verejné inštitúcie, ako sú školy a komunity, o situácii týkajúcej sa ohrozených druhov antilop. Stavajú tiež ploty, aby poskytovali ochranu pred nezákonným pytliactvom a odlesňovaním. Bongo, ktoré predstavuje kenskú rozmanitosť, krásu a jedinečnosť, zdobí dizajn tejto limitovanej edície.

O tejto káve

Pôvod

Táto arabica pochádza z regiónu Kiambu County, ktorý sa nachádza v srdci Kene. Miestni poľnohospodári v malom rozsahu sa starajú o zber ručne zbieranej kávy, ktorá dozrieva v miernej klíme v nadmorskej výške od 1 500 do 1 750 metrov nad morom.

Praženie

Bobule sa podrobujú šetrnému praženiu, ktoré optimálne vynára ich zložité arómy. Chuťovému profilu, ktorý možno charakterizovať ako sladký, čelí príjemná kyslosť a tieto dva aspekty spolu vytvárajú jedinečný zážitok z potešenia.

Aróma

Chute v limitovanej edícii Keňa obsahujú náznaky čokolády a bobúľ. Výsledkom je espresso, ktorého výsledkom je káva so silnou krémou, ktorá je doplnená harmonickou praženou arómou, ktorá odráža rozmanitosť a živosť svojho pôvodu.

Udržateľnosť

Udržateľný pôžitok

Celý sortiment kávy Cremesso je certifikovaný podľa štandardu UTZ - celosvetového certifikačného programu pre udržateľnú výrobu kávy. UTZ podporuje zodpovednú a udržateľnú výrobu kávy. Prioritou programu je zlepšenie životných podmienok pestovateľov kávy pomocou školení v technikách pestovania a ekonomike. Výsledky sú konštantná kvalita kávových zŕn, stabilná produktivita a šetrné zaobchádzanie s prírodnými zdrojmi.

Viac informácií o káve s certifikátom UTZ

Zoznámte sa s výrobcom vašej kávy

U všetkých produktov Cremesso označených logom UTZ Certified môžete sledovať ich pôvod až do samého začiatku. Zadajte kód EAN a číslo L svojho produktu.